Sinds de laatste filmdag van 'Ik vertrek'

Onze vorderingen sinds de laatste filmdag van ‘Ik vertrek’

Op 19 april 2014 en op 3 oktober 2015 was het verhaal van ons vertrek op televisie te zien in het programma ‘Ik vertrek‘. Dit was in een normale uitzending en speciale ’10 jaar ik vertrek special’

Dank jullie wel voor het kijken, we hopen dat je ervan genoten hebt. Wij wonen hier inmiddels vijf jaar aan de Deense kust. Op deze plek zijn wij een camping gestart midden in de natuur, we zijn nog steeds erg blij om hier in deze prachtige natuur te kunnen wonen en kunnen ons niet meer voorstellen dat we in het drukke Nederland hebben gewoond. We genieten van ons huis, de prachtige natuur, de zee en alle dieren.  Verder vinden wij het nog steeds zo bijzonder dat we de zee aan het eind van ons land hebben, dat we er bijna elke avond even heengaan. Ons leven is een leven vanuit de basis, met de moestuin, waarvan we deze winter heerlijk hebben gegeten. We hebben niet veel luxe, maar dat hebben we ook niet nodig.

We hebben in de afgelopen 5 jaar ons terrein mooier gemaakt en veel van onze dromen en doelen hebben we inmiddels al bereikt. Ons huis en de overige gebouwen zijn allemaal opgeknapt en het terrein ziet er mooi uit. Over de afgelopen jaren heeft het terrein aan zee en ons woonhuis een ware metamorfose ondergaan. Veranderingen die er bovenuit springen zijn; het vernieuwen van ons dak, het bouwen van een grote tipi die plaats biedt aan 4 personen, verbouwing van ons appartement, de bouw van een volledig ingerichte bungalow voor 4 personen, het bouwen van een schapenstal, het planten van honderden bomen en de uitbreiding van onze trekkershutten. Iedere dag zijn we bezig met nieuwe projecten op ons terrein.

De integratie tussen de Denen gaat ons goed af. We hebben regelmatig leuk contact met de buren, en onze Deense vrienden- en kennissenkring breidt zich steeds verder uit. Ook blijven we vooruitgang boeken in de beheersing van de Deense taal. Marit woont ondertussen al weer 2 jaar op kamers in Aalborg, vlak bij haar school. Ze zit nu in haar eindexamen jaar van het gymnasium en hoopt hierna verder te gaan studeren hier in Denemarken.

Naast de werkzaamheden bij ons op de camping hebben we ook genoeg ander werk. Dit bestaat vooral uit de bezorging van de lokale krant en reclame, dit is 2 dagen per week. In de winter en het voorjaar nemen we vooral kleine verbouwingen en onderhoud aan bossen en tuinen aan. Daarnaast gaan de werkzaamheden op de camping natuurlijk door.

We zijn nog elke dag blij om hier te wonen en we genieten van de mooie natuur zoals het bos op het terrein en de zee die er aan grenst. Voor ons is dit erg bijzonder, en we zijn dan ook blij dat onze gasten zo graag vakantie bij ons willen vieren. We doen er dan ook alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Het is hier wat knusser en persoonlijker dan op een grote camping, de mensen die hier komen ervaren dit als erg prettig. Ook verbazen veel van onze gasten zich over het mooie warme weer en de prachtige natuur die je eigenlijk niet ziet vanaf de snelweg. We hebben er keer op keer weer veel plezier in om onze gasten te vertellen wat er allemaal in de omgeving te doen is. Zo zijn er voor jong en oud genoeg activiteiten en bezienswaardigheden.

Het campingterrein ligt aan zee, er is relatief weinig stroming en veel van onze gasten genieten er van om heerlijk aan het water te vertoeven of te speuren naar bijzondere vogels en plantensoorten. Er heerst een gezellige sfeer op de camping en in de avond is er vaak een kampvuur waar broodjes of marshmallows op gebakken worden.

We hebben onze eerste Biodanza vakantie gehad en hebben soms wat workshops hier. Ondertussen is het ook gelukt om Biodanza te starten in Denemarken. We hebben sinds januari 2018 wekelijks een Deense Biodanza groep in onze grote gemeenschapszaal. Het is al een mooie en gezellige groep en de groep blijft groeien.

Wij willen iedereen die ons op verschillende manieren geholpen heeft heel erg bedanken. Zonder jullie waren we nooit zover gekomen. Dus zoals de Denen je bedanken, uit het diepst van ons hart; duizend maal dank! 

Warme liefdevolle groet van Peter, Marit en Paula.

Contact

U kunt altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft. Via het onderstaande contactformulier kunt u makkelijk uw vragen sturen.