In de buurt van de camping

Hou (3 km)

Hou is van oorsprong een vissersdorp met een aantal oude boerderijen. Een van de oudste boerderijen is Hugdrupgaard. Deze boerderij is tegenwoordig een centrum voor kunst en kunstnijverheid met een natuurlijke speeltuin. Daarnaast is er ook een kleine gezellige haven waar je lekker ijs kunt eten, en vindt je er ook de lokale supermarkt voor de boodschappen.

Hals (10 km)

Hals is een plaatsje op 10km afstand van Nature Ferie. Dit plaatsje is gelegen aan de ingang van de Limfjorden, die het Kattegat en de Noordzee met elkaar verbinden. Hier vind je meerdere supermarkten, leuke winkels een markt, haven, vesting en VVV.
Hals betekent vernauwing. De stad ontving in 1656 stadsrechten, maar met slechts 3000 inwoners is Hals de kleinste stad van Noord Jutland. Het westelijke deel van de haven bevat de jachthaven, restaurants en winkels, terwijl het oostelijke deel voor de commerciële visserij wordt gebruikt en het rode gebouw op de oostelijke pier het loodskantoor herbergt. Van 1655 tot 1905 had de stad een douanekantoor.
De kerk van Hals, die als de grootste dorpskerk van Denemarken wordt beschouwd is een van de bezienswaardigheden in Hals. Verder is op de markt is het symbool van de stad te zien, daar ligt namelijk sinds 1955 de kaak van een blauwe vinvis.
Verder kan je de veerboot nemen van Hals naar Egense en aan de overkant van de Limfjorden. Daar kun je een bezoek brengen aan Kearskov nationaal park met het Vildmosecentret, of lekker gaan wandelen in de duinen en veengebieden.

Dronninglund (15 km)

Middeleeuwse dagen op kasteel Voergaard
Elk jaar kan je in week 29, terug naar de middeleeuwen op kasteel Voergaard in Dronninglund. Tijdens deze dagen kan je ervaren hoe het is om te leven in de middeleeuwen. Verder kan je de Bischop van Børglum ontmoeten, die in 1533 op het kasteel Voergaard met zijn minnares en vrienden, soldaten, jongleurs, musici, handelslieden, monniken en dominicanen verbleef. Tijdens deze dagen gaan we weer terug naar deze tijd.

Kasteel Voergaard
Achter de brede slotgracht en dikke muren kan je kasteel Voergaard vinden. Dit is het mooiste Renaissance-kasteel van Denemarken, met de scherpste spookverhalen en de mooiste privé-kunstcollectie. Geniet met de gehele familie van de echt hele leuke rondleidingen (aanbevolen door veel van onze gasten) en enge verhalen.

Sæby (30 km)

Sæby is een havenplaatsje 30km ten noorden van Nature Ferie. Bezienswaardigheden in Seaby zijn het Sæby Museum, Sæbygård slot en Fruen fra Havet (vrouwe van de haven).

Contact

U kunt altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft. Via het onderstaande contactformulier kunt u makkelijk uw vragen sturen.