Ideaal voor trekkers, fietsers en wandelaars

Niet alleen voor langere vakanties, maar ook voor trekkers is onze natuurcamping de ideale plek om te overnachten. We vinden het erg leuk als fietsers, wandelaars en kanoërs ineens aankloppen en willen overnachten. Overnachten is natuurlijk mogelijk op de camping, maar ook in een trekkershut of in het appartement. Verder bieden we een gezellige gemeenschapsruimte, zodat er zowel bij slecht of juist bij erg warm weer een ruimte is, waar je lekker bij kan komen van de fiets of wandeltocht en je niet meteen in je kleine tentje hoeft te kruipen maar gezellig aan tafel kan koken, eten of spelletjes spelen. Ook hebben we een overdekte fietsreparatieplaats. Hier kun je je fiets ophangen en gereedschap vinden om aan de fiets te klussen, mocht dit nodig zijn na de trektocht.

Voor vakantiegasten die wel van fietsen en wandelen houden, maar niet op doorreis zijn, hebben we een aantal wandel- en fietsroutes in de omgeving uitgestippeld. De beschrijvingen van deze routes en van de bijzonderheden onderweg, kunt u bij ons verkrijgen.

Lokale fiets en wandelroutes

Voor de wandelaars hebben we een aantal korte routes in de bos- en heidegebieden bij Nature Ferie gemaakt. Bij ons kun je een kaartje met deze routes en de paden in het gebied krijgen. Verder kun je ook via onderstaande links alvast de kmz- (google earth) of gpx- bestanden van de routes downloaden en gebruiken in je telefoon of gps:

Gele route van 3,6 km : kmz
Groene route van 4,8 km : kmz
Rode route van 6,6 km: kmz

Lokale fiets en wandelroute bij Nature Ferie
Lokale wandelroute bij Nature Ferie

Kanoën

Doordat Nature Ferie aan de Oostzee kust ligt, is het ideaal om tijdens jullie kano tocht bij ons aan te leggen en overnachten. Maar ben je niet met de kano op vakantie en wil je gewoon lekker kanoën, dan kan dat natuurlijk ook. In Voersa, 15 km van onze camping, is het mogelijk om diverse kano’s of andere boten te huren en verschillende tochten te maken.

Meerdaagse fiets en wandel routes

Skagen-Sonderborg fietsroute

Nationale Deense fietsroute nummer 5: Skagen-Sonderborg

Onze camping Nature Ferie ligt direct aan de nationale Deense fietsroute nummer 5. Deze fietsroute is de langste van de 11 nationale fietsroutes. Met een lengte van 650 km loopt de route langs de gehele oostkust van Denemarken, van Skagen naar Sonderborg. Route informatie is te verkrijgen via de VVV, het Duitse routeboekje, of via de 5 fietskaarten van Denemarken. 

North Sea Trail

NorthSeaTrail

Ook wandelaars kunnen een route langs de Deense kust volgen. Het wandelpad van de Northseatrail (rondom de Noordzee) loopt niet direct langs de camping, maar u hoeft minder dan een kilometer van uw route af te wijken voor een heerlijke en rustige overnachting op onze natuurcamping, of natuurlijk in een van onze trekkershutten of het appartement.

North Sea cycle route

North Sea Cycle Route

Ook de langere en uitgebreide fietsroute rondom de Noordzee, loopt rechtstreeks langs onze camping. Ben je dus op doorreis rondom de Noordzeekust, kom dan bij ons tot rust met een heerlijke overnachting in een tentje, trekkershut of in het appartement.

Emmen-Skagen

Jutland Fietsroute: Emmen-Skagen

Ook kun je vanuit Nederland komen fietsen en bij ons overnachten. De Jutland Fietsroute, van Emmen naar Skagen, loopt vlak langs onze camping.

Contact

U kunt altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft. Via het onderstaande contactformulier kunt u makkelijk uw vragen sturen.